Biokémia szekció 

101 Elõadás-azonosító szám: 185

Biokémia szekció Témakör: Biokémia

Apkó Marietta

Az élelmiszerek és a szervezet sav-lúg egyensúlya. A vaj és a margarin

Felkészítõ tanár: Dr. Halász Zsoltné Szent Imre Keresztény Általános Iskola és Gimnázium, Balassagyarmat

Eszközigény: Írásvetítõ 


102 Elõadás-azonosító szám: 186

Biokémia szekció Témakör: Biokémia

Viczián Anna

Egészségkárosító táplálékok

Felkészítõ tanár: Dr. Halász Zsoltné Szent Imre Keresztény Általános Iskola és Gimnázium, Balassagyarmat

Eszközigény: Írásvetítõ 


103 Elõadás-azonosító szám: 187

Biokémia szekció Témakör: Biokémia

Farkas Marianna

A vas szerepe a szervezetben

Felkészítõ tanár: Dr. Halász Zsoltné Szent Imre Keresztény Általános Iskola és Gimnázium, Balassagyarmat

Eszközigény: Írásvetítõ 


104 Elõadás-azonosító szám: 205

Biokémia szekció Témakör: Alkalmazott kémia

Pólik Márta Várkonyi Mária

A bõr kémiája /daktiloszkópia/

Felkészítõ tanár: Moldoványi Cecília Patrona Hungariae Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Budapest

Eszközigény: Írásvetítõ 


105 Elõadás-azonosító szám: 202

Biokémia szekció Témakör: Biokémia

Kristóf Kornélia

Kémiai elemek szerepe az élõ szervezetben

Felkészítõ tanár: Szende Zsuzsanna Dr. Papp Sándorné József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola, Monor

Eszközigény: Írásvetítõ 


106 Elõadás-azonosító szám: 188

Biokémia szekció Témakör: Biokémia

Szántó Annamária

Az élvezeti cikkek ártalmai (nikotin, koffein)

Felkészítõ tanár: Dr. Halász Zsoltné Szent Imre Keresztény Általános Iskola és Gimnázium, Balassagyarmat

Eszközigény: Írásvetítõ 


107 Elõadás-azonosító szám: 189

Biokémia szekció Témakör: Biokémia

Lencsés Nóra

Alzheimer-kór

Felkészítõ tanár: Dr. Halász Zsoltné Szent Imre Keresztény Általános Iskola és Gimnázium, Balassagyarmat

Eszközigény: Írásvetítõ 


108 Elõadás-azonosító szám: 193

Biokémia szekció Témakör: Biokémia

Kálmán Zsanett

A fokhagyma kémiája és gyógyitó hatásai

Felkészítõ tanár: Dr. Halász Zsoltné Szent Imre Keresztény Általános Iskola és Gimnázium, Balassagyarmat

Eszközigény: Írásvetítõ 


109 Elõadás-azonosító szám: 128

Biokémia szekció Témakör: Biokémia

Keszthelyi Dániel

A cián és vegyületeinek hatása az emberi szervezetre

Felkészítõ tanár: Dr. Nagy Mária Gaál Tiborné Leõwey Klára Gimnázium, Pécs

Eszközigény: Írásvetítõ 


110 Elõadás-azonosító szám: 143

Biokémia szekció Témakör: Biokémia

Benedek Zsófia Dénes Júlia

A klorofillok és karotinoidok felhalmozódása fény és árnyékkedvelõ növényekben

Felkészítõ tanár: Kosztolányi Tamás Trefort Ágoston Gyakorló Iskola (ELTE), Budapest

Eszközigény: 


111 Elõadás-azonosító szám: 132

Biokémia szekció Témakör: Biokémia

Halász Melinda

Cukorbetegség a terhesség alatt

Felkészítõ tanár: Hosszú Istvánné

Hosszú Istvánné Binder Klára Vak Bottyán Gimnázium, Paks

Eszközigény: Írásvetítõ 


112 Elõadás-azonosító szám: 148

Biokémia szekció Témakör: Biokémia

Szöllõsi Lívia

Genetikailag kifejlesztett szaporodóképes oltóanyagok

Felkészítõ tanár: Szénási Márta Tóparti Gimnázium és Mûvészeti Szakközépiskola, Székesfehérvár

Eszközigény: Írásvetítõ 


113 Elõadás-azonosító szám: 136

Biokémia szekció Témakör: Biokémia

Markó Gábor

A kisnyulak fejlõdése a nyúltejtõl függõen

Felkészítõ tanár: Varga Márta Szinyei Merse Pál Gimnázium, Budapest

Eszközigény: Írásvetítõ 


114 Elõadás-azonosító szám: 127

Biokémia szekció Témakör: Biokémia

Szabó Gyula Varga Ákos

A bõr pH vizsgálata

Felkészítõ tanár: Tóth Piroska Szinyei Merse Pál Gimnázium, Budapest

Eszközigény: 


115 Elõadás-azonosító szám: 233

Biokémia szekció Témakör: Környezeti kémia

Urr György

Nehézfémek sói

Felkészítõ tanár: Kustos Mária Szinyei Merse Pál Gimnázium, Budapest

Eszközigény: Írásvetítõ 


116 Elõadás-azonosító szám: 184

Biokémia szekció Témakör: Biokémia

Barankai Norbert

A mutáció, mint biológiai jelenség kémiai értelmezése

Felkészítõ tanár: Lennert József Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium, Békéscsaba

Eszközigény: Számítógépes kivetítõ, írásvetítõ