101 Elõadás-azonosító szám: 185
Biokémia szekció Témakör: Biokémia
Apkó Marietta
Az élelmiszerek és a szervezet sav-lúg egyensúlya. A vaj és a margarin
Felkészítõ tanár: Dr. Halász Zsoltné Szent Imre Keresztény Általános Iskola és Gimnázium, Balassagyarmat
Eszközigény: Írásvetítõ
102 Elõadás-azonosító szám: 186
Biokémia szekció Témakör: Biokémia
Viczián Anna
Egészségkárosító táplálékok
Felkészítõ tanár: Dr. Halász Zsoltné Szent Imre Keresztény Általános Iskola és Gimnázium, Balassagyarmat
Eszközigény: Írásvetítõ
103 Elõadás-azonosító szám: 187
Biokémia szekció Témakör: Biokémia
Farkas Marianna
A vas szerepe a szervezetben
Felkészítõ tanár: Dr. Halász Zsoltné Szent Imre Keresztény Általános Iskola és Gimnázium, Balassagyarmat
Eszközigény: Írásvetítõ
104 Elõadás-azonosító szám: 205
Biokémia szekció Témakör: Alkalmazott kémia
Pólik Márta Várkonyi Mária
A bõr kémiája /daktiloszkópia/
Felkészítõ tanár: Moldoványi Cecília Patrona Hungariae Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Budapest
Eszközigény: Írásvetítõ
105 Elõadás-azonosító szám: 202
Biokémia szekció Témakör: Biokémia
Kristóf Kornélia
Kémiai elemek szerepe az élõ szervezetben
Felkészítõ tanár: Szende Zsuzsanna Dr. Papp Sándorné József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola, Monor
Eszközigény: Írásvetítõ
106 Elõadás-azonosító szám: 188
Biokémia szekció Témakör: Biokémia
Szántó Annamária
Az élvezeti cikkek ártalmai (nikotin, koffein)
Felkészítõ tanár: Dr. Halász Zsoltné Szent Imre Keresztény Általános Iskola és Gimnázium, Balassagyarmat
Eszközigény: Írásvetítõ
107 Elõadás-azonosító szám: 189
Biokémia szekció Témakör: Biokémia
Lencsés Nóra
Alzheimer-kór
Felkészítõ tanár: Dr. Halász Zsoltné Szent Imre Keresztény Általános Iskola és Gimnázium, Balassagyarmat
Eszközigény: Írásvetítõ
108 Elõadás-azonosító szám: 193
Biokémia szekció Témakör: Biokémia
Kálmán Zsanett
A fokhagyma kémiája és gyógyitó hatásai
Felkészítõ tanár: Dr. Halász Zsoltné Szent Imre Keresztény Általános Iskola és Gimnázium, Balassagyarmat
Eszközigény: Írásvetítõ
109 Elõadás-azonosító szám: 128
Biokémia szekció Témakör: Biokémia
Keszthelyi Dániel
A cián és vegyületeinek hatása az emberi szervezetre
Felkészítõ tanár: Dr. Nagy Mária Gaál Tiborné Leõwey Klára Gimnázium, Pécs
Eszközigény: Írásvetítõ
110 Elõadás-azonosító szám: 143
Biokémia szekció Témakör: Biokémia
Benedek Zsófia Dénes Júlia
A klorofillok és karotinoidok felhalmozódása fény és árnyékkedvelõ növényekben
Felkészítõ tanár: Kosztolányi Tamás Trefort Ágoston Gyakorló Iskola (ELTE), Budapest
Eszközigény:
111 Elõadás-azonosító szám: 132
Biokémia szekció Témakör: Biokémia
Halász Melinda
Cukorbetegség a terhesség alatt
Felkészítõ tanár: Hosszú Istvánné
Hosszú Istvánné Binder Klára Vak Bottyán Gimnázium, Paks
Eszközigény: Írásvetítõ
112 Elõadás-azonosító szám: 148
Biokémia szekció Témakör: Biokémia
Szöllõsi Lívia
Genetikailag kifejlesztett szaporodóképes oltóanyagok
Felkészítõ tanár: Szénási Márta Tóparti Gimnázium és Mûvészeti Szakközépiskola, Székesfehérvár
Eszközigény: Írásvetítõ
113 Elõadás-azonosító szám: 136
Biokémia szekció Témakör: Biokémia
Markó Gábor
A kisnyulak fejlõdése a nyúltejtõl függõen
Felkészítõ tanár: Varga Márta Szinyei Merse Pál Gimnázium, Budapest
Eszközigény: Írásvetítõ
114 Elõadás-azonosító szám: 127
Biokémia szekció Témakör: Biokémia
Szabó Gyula Varga Ákos
A bõr pH vizsgálata
Felkészítõ tanár: Tóth Piroska Szinyei Merse Pál Gimnázium, Budapest
Eszközigény:
115 Elõadás-azonosító szám: 233
Biokémia szekció Témakör: Környezeti kémia
Urr György
Nehézfémek sói
Felkészítõ tanár: Kustos Mária Szinyei Merse Pál Gimnázium, Budapest
Eszközigény: Írásvetítõ
116 Elõadás-azonosító szám: 184
Biokémia szekció Témakör: Biokémia
Barankai Norbert
A mutáció, mint biológiai jelenség kémiai értelmezése
Felkészítõ tanár: Lennert József Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium, Békéscsaba
Eszközigény: Számítógépes kivetítõ, írásvetítõ